behandelmethode
veilig-hommels-bijen

Werking en behandelmethoden

Al vele jaren is een methode gezocht om via het systeem van een gewas de juiste natuurlijke hulpstoffen toe te voegen, die “stress“ en de tekorten op zouden kunnen heffen. Inmiddels is een ruime ervaring in de praktijk opgedaan. Pireco heeft onderzocht of veilige aanvullingen van elementen van kruiden de gewassen weerbaarder zouden kunnen maken. Na uitgebreid testen zijn de huidige succesvolle producten van Pireco tot stand gekomen.

Pireco bestrijdt geen nuttige insecten of andere organismen, maar pakt de oorzaak van het probleem aan. De producten van Pireco zullen door gewasverzorging de weerbaarheid van het gewas tot het optimale niveau brengen. Doordat de producten van Pireco opneembaar zijn voor wortel of blad, zal het in de sapstroom komen. Zo zal er een snelle opname in gang worden gezet. Bij wortelopname zal het middel door de sapstroom naar de bladeren en andere delen getransporteerd worden.

Pireco zal de smaak en geur van het gewas als het ware veranderen. Voor menselijke consumptie is de smaakverandering niet waarneembaar. Insecten en andere dieren zullen deze geur en smaak echter  niet aangenaam vinden en dus zullen ze wegblijven. Van de uitgekomen eitjes die nog aanwezig waren, zullen de larven of andere jeugdvormen zich niet meer kunnen ontwikkelen, omdat zij geen voedsel meer op zullen nemen. Op deze wijze zal de populatie in zeer korte tijd afnemen en ver onder de schade drempel komen.

De natuurlijke samenstelling van Pireco maakt het product zo uniek voor een veilige toepassing in de consumptiegewassen en in de sierteelt.

De resultaten van Pireco

Regelmatig worden in Proefstation Zwaagdijk onafhankelijke proeven naar de producten van Pireco gedaan. Dit zijn producten die in de professionele land- en tuinbouw worden toegepast. Wanneer het product goed door de testen komt, en de ervaringen in de land- en tuinbouw zijn goed brengen we het ook op de particuliere markt.

Verschillende vormen van Pireco

De producten van Pireco zijn verkrijgbaar in een korrel-, vloeibare- en capsulevorm. Voor welke vorm u kiest is afhankelijk van het probleem wat u wilt voorkomen.

De vloeibare vorm wordt geadviseerd voor bladbehandeling(bladinsecten, bladschimmels e.d.) Toepassen vanaf het moment dat het blad begint uit te lopen. Het seizoen door om de 4-6 weken behandelen. Van belang hierbij zijn de volgende omstandigheden:

  • Droge plant
  • Niet warmer dan 25°C
  • Niet in de volle zon spuiten
  • Na behandeling minimaal 6 uur droog

Op deze manier kan de plant het product goed opnemen en de werking optimaal zijn.

De korrels worden uitsluitend geadviseerd vóór het inzaaien, planten of het leggen van de grasmatten ter voorkoming van problemen ín de grond, zoals engerlingen, taxuskever, bodem-aaltjes en/of bodemschimmels. Zorg dat de grond vochtig is en hark het na het uitstrooien door de bovenste 5 cm. Na 4 weken een herhaling uitvoeren met de vloeibare vorm. Ook dit op een vochtige bodem en vlak voor een flinke regenbui. Mocht het in een droge periode zijn dan beregenen met minimaal 10mm water.

De capsules zijn een gemakkelijk toe te passen product. Deze hebben we in 2 varianten, te weten de bladinsecten en de bladziekten. Voor de capsule maakt u een gaatje(formaat van een vinger) bij de wortel en daar doet u de capsule in. Vul het gaatje met water en daarna dicht maken met grond. Op deze manier komt het product direct bij de wortels terecht. Toepassen vanaf het moment dat het blad begint uit te lopen. Het seizoen door om de 4-6 weken behandelen.


Bovenstaande methoden zijn algemeen. Het kan zijn dat voor uw tuinprobleem een specifieke behandeling nodig is. Bij twijfel adviseren wij om een specialist te raadplegen. Hetzelfde geldt voor de nabehandelingen. Hou de problemen goed in de gaten zodat u vroegtijdig kunt ingrijpen mocht dat nodig zijn.


 

icoontjes-toediening
Lans-768x1024
Toepassingstechnieken
  • Spuiten op de plant bij niet te grote oppervlakten: o.a. met spuitpistool of veldspuit.
  • Korrels worden toegediend door uitstrooien over de grond. Na uitstrooien is licht inwerken gewenst. Vochtige omstandigheden zijn een vereiste. Korrels kunnen ook heel goed (preventief) door potgrond worden gemengd.
  • Capsules kunnen in pot of in de grond bij de wortels in gaatjes van 5 tot 10 cm diepte worden gestopt. Voor het sluiten van de gaatjes water toevoegen om de capsule op te lossen.
Toepassing behandeling met de Lans bij bomen:

Door middel van luchtondersteuning worden verticale gaten met een lans gemaakt. Op diepte van ca. 60 cm wordt eerst, onde hoge druk, lcuht ingebracht. Zo ontstaan er een groot aantal horizontale luchtkanalen waardoor de gehele bewortelde ruimte bereikt kan worden. Als deze kanalen gevormd zijn wordt in deze luchtkanalen, onder luchtdruk, het gewenste Pireco product ingebracht.

Deze techniek wordt veel toegepast door Hoefakker, zij hebben veel ervaring met Pireco en kunnen deskundig advies geven.

Spuiten op bomen:

Dit is specialistisch werk, en vereist de juiste techniek met de juiste machinerie /equipement. Deze techniek wordt veel toegepast door Hoefakker, zij hebben veel ervaring met Pireco en kunnen deskundig advies geven.

4FjRBNff
artemis-(goed)
EU-vlag---Lage-kwaliteit
CU-PNG-Lage kwaliteit

©2017- Pireco Productie B.V.    |      Chroomstraat 8B  –  8211AS  –  Lelystad     |     Tel: (+31) 320 233 572   –   Email:  info@pireco.nl      |     Control Union Gecertificeerd 

Translate »